• vliegsupporter

Vluchtsupporter

MET WIE MOGEN WIJ MEE NAAR ONS NIEUWE BAASJE VLIEGEN?

Zodra een hond geadopteerd is wordt deze gereed gemaakt voor de reis naar Nederland. Naast de nodige medische voorbereidingen (chippen, inenten, steriliseren e.d.) worden ook alle papieren voor de vlucht geregeld. Honden kunnen echter niet zomaar op het vliegtuig worden gezet, maar moeten worden bijgeschreven op naam van een passagier. Hiervoor zijn wij afhankelijk van vluchtbegeleiders. Dit zijn meestal vrijwilligers, die zakelijk of op vakantie naar Spanje reizen en op de terugreis honden willen meenemen. Dit kan vanuit Barcelona of Valencia (alleen Transavia en KLM vervoeren honden).

Vluchtbegeleider, Wat houdt dat in ??

Onze vrijwilligers in Spanje checken de honden samen met u in op het vliegveld en gaan daarna met de honden die in de reiskennels zitten naar de controle bij de douane. U krijgt de paspoorten van de honden mee.

U hoeft niet bang te zijn dat u met de hond blijft zitten, want de baasjes staan vol ongeduld te wachten en er staan ALTIJD vrijwilligers van Hondenzorg en Welzijn. Sommige hondjes wachten al twee maanden op een vlucht naar hun nieuwe leven. Alles word geregeld en betaald door de stichting. Voorlopig kunnen deze vluchten helaas alleen met Transavia en KLM.

Hoe gaat het precies in z’n werk?
Alles wordt voor u geregeld door onze vrijwilligers. U geeft uw boekingsnummer aan ons door en wij zorgen ervoor dat de hond(en) worden bijgeboekt en de reiskennels worden betaald. In het land van herkomst zorgen de vrijwilligers van het asiel ervoor dat ze op tijd met de hond op het vliegveld zijn (altijd ruim 2 uur voor vertrek). Om alles vloeiend te laten verlopen zorgen wij ervoor dat de vluchtbegeleider(s) en de vrijwilligers van het asiel telefonisch bereikbaar zijn. Alle papieren zijn voorbereid, de hond(en) word(t)en in een reiskennel gedaan en ingecheckt bij de vertrekbalie van Transavia/KLM. U hoeft zelf niets anders te doen dan toe te kijken en het paspoort van de hond mee te nemen in het vliegtuig.

Is het dan niet gevaarlijk?
Iedereen die wel eens gevlogen heeft weet dat je nooit “pakketjes” voor een ander moet meenemen. Er kan immers drugs of andere smokkelwaar in verstopt zitten. De honden vanuit Spanje krijgen echter niet de kans om iets illegaals mee te nemen. De reiskennel waar de hond inzit gaat namelijk 2x door een scanner bij de douane op het vliegveld (éénmaal leeg en éénmaal met hond). Na de scanner gaat de reiskennel richting vliegtuig.

Dit alles gebeurt onder begeleiding van iemand van Flight Care en de vrijwilliger van het asiel. Vervolgens loopt u zelf naar de douane.

De Reis
De hond(en) vliegt mee in een ruimte onder de cockpit, die net als de cabine ook op druk blijft en waar het tijdens de vlucht niet vriest. Eenmaal in Nederland aangekomen wordt de reiskennel samen met de andere bagage naar de aankomstterminal gebracht en bij een aparte balie naast de bagageband afgegeven.

Op het Nederlandse vliegveld wacht u bij de transportband op de hond en neemt de kennels mee naar de aankomsthal. Daar zal een Nederlandse vrijwilliger van onze stichting (duidelijk herkenbaar) de hond(en) van u overnemen. Wij komen altijd vluchtbegeleiders te kort. Dus mocht u het bovenstaande niet teveel moeite vinden… dan maken wij graag van uw hulp gebruik.

Het kost u geen geld, weinig moeite en een uurtje van uw tijd. Vliegt u vanaf Barcelona of Valencia naar vliegveld Rotterdam, Eindhoven of Schiphol? Dan kunt u het leven van een hondje veranderen. In ons Spaanse asiel wachten verschillende hondjes op een enkele reis naar hun gouden mandje in Nederland.

U kunt het ook eens aan uw familie en vrienden voorstellen. Graag een paar weken van te voren doorgeven, zodat onze vluchtcoördinator alles kan regelen.

Vlucht coördinator Michelle : 06 – 28 24 34 14
Of stuur een email aan info@hondenzorgenwelzijn.nl

 

 

 • Onze hoofdsponsor TIX.NL

  Meer informatie over TIX.NL? Klik hier om door te gaan.

  Lees meer
 • Bekijk onze reutjes

  Bekijk onze reutjes

  Klik snel verder om al onze reutjes te bekijken!

  Klik hier
 • Bekijk onze teefjes

  Bekijk onze teefjes

  Klik snel verder om al onze teefjes te bekijken!

  Klik hier
 • Bekijk onze puppy's

  Bekijk onze puppy's

  Klik snel verder om al onze puppy's te bekijken!

  Klik hier