• panoramaasiel

Asiel in Spanje

In Catalonië worden elk jaar ongeveer 30.000 dieren achtergelaten. De Spaanse stichting Engrescats besloot in 2013 hier iets aan te willen doen in de regio Terres de l’Ebre in Catalonië. In samenwerking met deze organisatie, gesitueerd in Amposta, proberen wij voor alle lieve honden die jaarlijks door hun eigenaren op straat worden gezet een nieuw huisje te vinden.

Engrescats is een soort Spaanse familie van vrijwilligers die allemaal hetzelfde doel hebben: het welzijn van de dieren. Elke dag worden er zwerfdieren opgehaald, ze worden opgevangen, ze worden verzorgd en er wordt een nieuw thuis voor ze gezocht. Het is algemeen bekend dat dierenleed niet ongewoon is in Spanje. Om deze reden probeert de Spaanse stichting de mentaliteit van de Spanjaarden te veranderen tegenover dieren. Zo gaan ze bijvoorbeeld langs op scholen en kunnen mensen honden uit komen laten in het asiel, in hoop Spanjaarden bewust te maken over wat het inhoudt om voor een dier te zorgen.

In het asiel zelf zitten ongeveer 40 honden (dit varieert natuurlijk) en ook zitten er veel honden in gastgezinnen. In totaal worden er ongeveer 80 honden opgevangen. Elke hond wordt getest in een thuis situatie waardoor wij in Nederland een duidelijk beeld van de hond krijgen, zodat we uitgebreide informatie kunnen geven aan de adoptanten.

 

 • Onze hoofdsponsor TIX.NL

  Meer informatie over TIX.NL? Klik hier om door te gaan.

  Lees meer
 • Bekijk onze reutjes

  Bekijk onze reutjes

  Klik snel verder om al onze reutjes te bekijken!

  Klik hier
 • Bekijk onze teefjes

  Bekijk onze teefjes

  Klik snel verder om al onze teefjes te bekijken!

  Klik hier
 • Bekijk onze puppy's

  Bekijk onze puppy's

  Klik snel verder om al onze puppy's te bekijken!

  Klik hier